Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • News
  • Mέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας εξελέγη ο Πρύτανης του EKΠA Μ.A.Δημόπουλος

Mέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας εξελέγη ο Πρύτανης του EKΠA Μ.A.Δημόπουλος

Ακόμη μία τιμητική διάκριση απέσπασε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, καθώς η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Γαλλίας (Académie National de Médicine), αναγνωρίζοντας  το επιστημονικό του έργο και την συμβολή του στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, τον εξέλεξε νέο μέλος της (membre associé étranger).

 Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δημόπουλος, καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας του ΕΚΠΑ, εξελέγη στον 1ο από τους συνολικά τέσσερις τομείς στους οποίους χωρίζονται τα μέλη της Ακαδημίας, ο οποίος αφορά τον Τομέα "Ιατρικής & Ιατρικών Ειδικοτήτων". Οι άλλοι τρεις είναι: Χειρουργικής & Χειρουργικών Ειδικοτήτων (2ος Τομέας), Βιολογικών Επιστημών & Φαρμακευτικής (3ος Τομέας) και Δημοσίας Υγείας (4ος Τομέας).

Σύμφωνα με το καταστατικό της, η Ακαδημία - που σήμερα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας- απαρτίζεται από επιστήμονες αναγνωρισμένους για το επιστημονικό έργο τους και τις υπηρεσίες τους προς τη Δημόσια Υγεία και συνεδριάζει τακτικά για να συζητήσει επιστημονικά και ιατρικά επιτεύγματα, καθώς και θέματα Δημόσιας Υγείας.

Στόχος της, μεταξύ άλλων, αποτελεί η ανάπτυξη και διάδοση κανονισμών και συστάσεων τόσο προς στις αρχές όσο και στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, καθώς και στο ευρύ κοινό. Γι΄ αυτό, στο πλαίσιο αυτό, έχουν συσταθεί 20 επιτροπές στις οποίες εξετάζονται υποθέσεις κατόπιν αιτήματος των δημόσιων αρχών, καθώς και κάθε ιατρικό, υγειονομικό και κοινωνικό ζήτημα που ανακύπτει.

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Γαλλίας, αξίζει να σημειωθεί, αποτελεί ένα ίδρυμα παγκόσμιου κύρους, με ιστορικές ρίζες στον 18ο αιώνα, όταν ακόμη έφερε την ταυτότητα της Βασιλικής Εταιρείας. Μετονομάσθηκε σε Εθνική Ακαδημία Ιατρικής το 1947, ενώ από την ίδρυσή της έως σήμερα, μέλη της έχουν διατελέσει τουλάχιστον 11 νομπελίστες, συμπεριλαμβανομένης της Μαρίας Κιουρί.  

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.