Τετάρτη 19.02.2020

Ομάδα 87 προσφύγων διασώθηκε στα ανοικτά της Λαμπεντούζα

Μια ομάδα 87 προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο πλοιάριο διασώθηκε στα ανοικτά της Λαμπεντούζα και αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Μάλτα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας επεσήμαναν ότι ενημερώθηκαν από το κέντρο διάσωσης της Ρώμης για την παρουσία προσφύγων στα ανοικτά του ιταλικού νησιού το απόγευμα της Δευτέρας.

Ένα ιταλικό πλοίο είχε σταλεί να τους βοηθήσει, όμως στην πορεία αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, σύμφωνα με τη Βαλέτα.

Η κατάσταση και η εθνικότητα των προσφύγων δεν είναι γνωστή προς το παρόν, αν και βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο τους δείχνει να αποβιβάζονται από το πλοιάριο χωρίς βοήθεια.

Ιταλία και Μάλτα έχουν αντιπαρατεθεί αρκετές φορές για το ποια χώρα θα πρέπει να αναλάβει τους πρόσφυγες που διασώζονται στη Μεσόγειο.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που προσπάθησαν να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω της Μεσογείου μειώθηκε για τρίτη χρονιά το 2018, όπως ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο η Frontex. 

Όμως χιλιάδες άνθρωποι που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τις συγκρούσεις τη Μέση Ανατολή και την Αφρική εξακολουθούν να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι.Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.