Τετάρτη 22.01.2020

Μέι: Δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο άτακτης εξόδου

Μπορεί η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε να ψήφισε υπέρ του αποκλεισμού της πιθανότητας του άτακτου Brexit, αλλά αυτό «δε σημαίνει πως η υπόθεση τελείωσε», είπε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Όπως επεσήμανε, δεν αρκεί η απόρριψη του 'no deal', αλλά απαιτείται και η έγκριση κάποιας συγκεκριμένης συμφωνίας.

Η κα Μέι απαντούσε σε ερώτηση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν για το κατά πόσο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποκλείσει το no deal σε περίπτωση που δεν πετύχει μία τροποποιημένη συμφωνία με την ΕΕ.

Ο κ. Κόρμπιν έθεσε επίσης επίμονες ερωτήσεις προς την πρωθυπουργό για το ποιες είναι οι «εναλλακτικές του backstop διευθετήσεις» που σκοπεύει να παρουσιάσει στην ΕΕ, όπως ορίζει μία από τις τροπολογίες που υπερψηφίστηκαν χθες.

Η κα Μέι απάντησε ότι υπάρχει μία σειρά προτάσεων που εξετάζονται, όπως μεταξύ άλλων η συμπερίληψη στο backstop μίας ρητής ημερομηνίας εξόδου ή ενός μηχανισμού μονομερούς εξόδου. Αναφέρθηκε επίσης σε προτάσεις περί διεξαγωγής απρόσκοπτο εμπορίου στα ιρλανδικά σύνορα με βάση προγράμματα «έμπιστων εμπόρων». Πολιτικοί της αντιπολίτευσης και σχολιαστές επισήμαναν ότι οι προτάσεις αυτές έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τους Ευρωπαίους.

Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, η κα Μέι θα δεχθεί τον κ. Κόρμπιν στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα για μα συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο Brexit. Ο κ. Κόρμπιν είχε αρχικά αρνηθεί την πρόσκληση η πρωθυπουργού, θέτοντας ως όρο τον αποκλεισμό της πιθανότητας no deal.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.