Πέμπτη 23.01.2020

ΠΓΔΜ: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν απειλείται από ελληνικής πλευράς

O αντιπροέδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι  δήλωσε βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί στην Ελλάδα.

Ο Μπουγιάε Οσμάνι θα επισκεφθεί αύριο την  Αθήνα και θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα θα συζητηθούν η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, και τρόποι αξιοποίησης της ελληνικής τεχνογνωσίας όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας γιατί η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός εταίρος. Η υποστήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών στη ‘’Μακεδονία’ ενισχύεται, ενώ στην Ελλάδα η διαδικασία (έγκρισης της συνθήκης) δεν απειλείται επ’ ουδενί παρά τους κλυδωνισμούς της καθημερινής πολιτικής (…) Η περιοχή έχει δύο χώρες με ισχυρές σχέσεις, οι οποίες θα αντανακλώνται στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Οσμάνι.

Όπως επισήμανε, στις τελικές φάσεις ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση της «Μακεδονίας».

«Επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα και ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν οι σταθερότεροι υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο ώστε η ‘’Μακεδονία’’ να λάβει ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο αλβανός αξιωματούχος. 

О αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ θα μεταβεί στην Αθήνα την Πέμπτη μέσω της νέας αεροπορικής γραμμής Αθήνα - Σκόπια από την εταιρεία Aegean Airlines, γεγονός που χαιρέτισε ως συμβολικής σημασίας για τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών και την προσέγγιση των δύο λαών. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.