Κυριακή 15.12.2019

E.E.: Όλες οι πλευρές να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε όλα τα μέρη να "σεβαστούν" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ, η οποία εγκρίθηκε μεν με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά καταγράφηκε τεράστια αποχή.

"Συγχαίρω τους πολίτες οι οποίοι ψήφισαν σήμερα (σ.σ. χθες) στο συμβουλευτικό αυτό δημοψήφισμα ασκώντας τις δημοκρατικές τους ελευθερίες", ανέφερε μέσω Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, ο Γιοχάνες Χαν.

"Αναμένω από όλους τους πολιτικούς ηγέτες να σεβαστούν αυτή την απόφαση" και να "προχωρήσουν στην εφαρμογή της, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και ενότητα πέραν πολιτικών παρατάξεων προς το συμφέρον της χώρας", πρόσθεσε, κρίνοντας πως το αποτέλεσμα έδειξε τη "μεγάλη υποστήριξη" προς τη συμφωνία με την Ελλάδα και προς την "ευρωατλαντική" ολοκλήρωση της πΓΔΜ (1).

Ο ευρωπαίος επίτροπος δεν έκανε καμιά αναφορά στην αποχή.

Το 90,72% των ψηφοφόρων που πήραν μέρος στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη νέα ονομασία ("Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας") της μικρής χώρας των Βαλκανίων, κατά τα προσωρινά αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής, με σχεδόν τις μισές ψήφους (43,57%) να έχουν καταμετρηθεί, ενώ το 6,26% την απέρριψε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.