Παρασκευή 10.04.2020

Μακρόν: Σέβομαι την απόφαση του Νικολά Ιλό να παραιτηθεί από την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα από την Κοπεγχάγη ότι σέβεται την απόφαση του Νικολά Ιλό, ενός "ελεύθερου ανθρώπου", όπως τον χαρακτήρισε, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του με άλλη μορφή.

"Επέλεξα τον Νικολά Ιλό πριν από 15 μήνες επειδή είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Σέβομαι την ελευθερία του, ελπίζω ότι θα βασίζομαι στη δέσμευσή του υπό άλλη μορφή από εκεί όπου θα βρίσκεται", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Ράσμουσεν.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης ανακοίνωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση επειδή αισθανόταν "ολομόναχος" στον αγώνα του για περιβαλλοντικά θέματα.

"Μέσα σε 15 μήνες η κυβέρνηση έκανε περισσότερα απ' οποιαδήποτε άλλη κατά την ίδια περίοδο στο θέμα αυτό", επέμεινε ο Μακρόν. "Αυτό που θα πρέπει να οικοδομήσουμε είναι μια κοινωνία του 21ου αιώνα όπου ο καθένας θα βρει τη θέση του, θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και θα ζει με ασφαλή τρόφιμα σε ένα υγιές περιβάλλον. Είναι μια μάχη που δεν κερδίζεται από τη μια μέρα στην επόμενη" πρόσθεσε.


Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.