Pin It

Επίθεση στην Κατερίνα Παπακώστα, την οποία και κατηγόρησε πως ζει σε άλλη πραγματικότητα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας. Αναφορικά με τις δηλώσεις της κ. Παπακώστα για τα Εξάρχεια ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ μιλώντας στον Real FM δήλωσε πως η περιοχή βρίσκεται σε τραγική κατάσταση προσθέτοντας πως "η κ. Παπακώστα θυμίζει Μαρία Αντουανέτα, που της φώναζαν ότι ο κόσμος πεινάει και δεν έχει ψωμί να φάει και εκείνη τους απαντούσε να φάνε παντεσπάνι".

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν μέρα και νύχτα, ενώ όποτε τολμάει η οργανωμένη Πολιτεία, είτε δια της Αστυνομίας είτε δια του Λιμενικού, να κάνει κάποια επιχείρηση, υπάρχει ένοπλη βία!

"Η κ.υπουργός προφανώς ζει σε μια παράλληλη πόλη, όχι στην Αθήνα, ή σε μια παράλληλη χώρα, όχι στην Ελλάδα. Δεν ακούει τις απεγνωσμένες κραυγές των κατοίκων των Εξαρχείων, αλλά και όλων των συνοικιών της Αθήνας με τα τεράστια προβλήματα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουν", τόνισε προσθέτοντας πως ποτέ η κατάσταση δεν είχε φτάσει σε αυτό το δράμα που ζούμε σήμερα. Ο κ. Κικίλιας υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς, όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Δένδιας, είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά στα θέματα της τάξης και της ασφάλειας. "Απόδειξη ότι το 2014, οι δείκτες εγκληματικότητας ήταν οι χαμηλότεροι της δεκαετίας. Υπήρχαν επιτυχίες στα θέματα τρομοκρατίας, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Γίνονταν επιχειρήσεις-σκούπα και 55.000 αστυνομικοί ήταν στους δρόμους των πόλεών μας. Υπήρχε η έννοια της φύλαξης των συνόρων μας και όλοι γνώριζαν ότι είμαστε χώρα και όχι χώρος. Αυτά λείπουν σήμερα, έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού η Αθήνα και στην κυβέρνηση όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά εγκαλούν ή κολλούν πολιτικές ταμπέλες σε όποιον διαφωνεί.

Η ελευθερία και η ασφάλεια είναι κοινωνικά αγαθά. Η κυβέρνηση κολλά την ταμπέλα του ακροδεξιού, του ακραίου και του φασίστα σε όποιον μιλά για αυτά τα θέματα. Αυτό δεν το ενστερνίζεται η κοινωνία και σίγουρα όχι οι συμπολίτες μου στην Αθήνα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κλίμα που διαμορφώνεται ενόψει των ευρωεκλογών (υποθέσεις Πετσίτη, Νοβάρτις) ο κ. Κικίλιας είπε πως θα πρέπει να υπάρχει συζήτηση για όλα τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη προσθέτοντας πως "η Ε.Ε. χειρίστηκε δύο κρίσεις τα τελευταία χρόνια: τη δημοσιονομική κρίση, με το κοινωνικό κράτος να φθίνει και την κρίση του προσφυγικού/μεταναστευτικού για την οποία εκτός από τους πολέμους στις γύρω περιοχές, ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα, με την καταστροφική πολιτική των ανοιχτών συνόρων του πρώτου εξαμήνου του 2015, με 1 εκ.ανθρώπων που πέρασαν από τη χώρα και διέλυσαν την κοινωνική συνοχή της Ευρώπης, με συνέπεια την ακραία ρητορική, που σήμερα αντιμετωπίζουμε". Όπως είπε οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία του ελληνικού λαού να εκφραστεί για μία σειρά τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ δήλωσε πως υπάρχει κατακραυγή στην Ε.Ε. για το 1,5 δισ. που δόθηκε στη χώρα μας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει πού διατέθηκαν.

Tags: