Δευτέρα 25.05.2020

Η... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική σχιζοφρένεια στην εξουσία!

Του Λουκά Γεωργιάδη.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες (κυριολεκτικά και μεταφορικά...) μιας κατάστασης που όμοια της δεν έχει ξαναζήσει η χώρα. Ειδικότερα, στο μείζον θέμα της οικονομίας, το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για τον τρόπο σκέψης αλλά και τις δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν τα μέλη της σημερινής εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι μάλλον βρίσκονται σε έναν δικό τους κόσμο. Η κυνική ομολογία ότι φορολόγησαν συνειδητά τη μεσαία τάξη μέχρι σημείου εξαφανίσεως, συνιστά έγκλημα. Δυστυχώς, δεν ιδρώνει το αυτί τους και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την τάξη που παράγει, καταναλίσκει, αποταμιεύει και επενδύει. Έχουν αναγνωρίσει ότι σκοπίμως δίνουν στον... ασθενή αντιβίωση των 5.000 mg ανά 8ωρο! Μία φορά θα την πάρει και μία κι έξω θα τρυπήσει το στομάχι του ή θα πάει... άκλαφτος!  

Το κόμμα του... ανθρωπισμού και τω αδύναμων έχει καθιερώσει πλέον στην αγορά τους μισθούς των 360-390 ευρώ! Σχεδόν ένας στους τρεις δηλαδή λαμβάνει το ποσό που χορηγείται ως επίδομα ανεργίας. Και για τους... τυχερούληδες προκύπτει και κάποιο κοινωνικό... μερισματάκι, το οποίο φέτος, ακόμη και αν είναι στην εξουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι αισθητά πιο περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι. Δεν ιδρώνει όμως και εδώ το αυτί τους. Αντί να δημιουργήσουν συνθήκες επενδυτικής έκρηξης και ώστε να βελτιωθούν οι προσδοκίες για τους μισθούς, εντούτοις επιμένουν να διαμορφώνουν συνθήκες ακραίας... αναξιοπρέπειας!

Με τις κινήσεις της η σημερινή συγκυβέρνηση βάζει... βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Γιατί ποιες μπορεί να είναι οι προοπτικές για έναν άνθρωπο που ξεκινάει με ελάχιστο μισθό ούτε καν τα 400 ευρώ; Πώς μπορεί να υποστηριχθούν συντάξεις των 900 και 1.000 ευρώ, όταν η σχέση εργαζόμενων προς συνταξιούχους έχει διαμορφωθεί στο 1,3 προς 1. Με μαθηματική ακρίβεια οι αριθμοί δεν βγαίνουν με τίποτα. Και δεν βγαίνουν γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν την ανάπτυξη και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε οι επενδύσεις να αρχίσουν να διαμορφώνουν προοπτικές βελτίωσης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η διαμόρφωση συνθηκών "βενεζουελοποίησης" είναι πλέον γεγονός. Όταν πλέον οι μισοί εργαζόμενοι απασχολούνται με ευέλικτες μορφές και μισθούς... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛλάδας, δεν μπορεί να υπάρχουν θετικές προοπτικές για την οικονομία, το ασφαλιστικό αλλά και την κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς όμως, ουδείς συγκινείται και παραμένουμε όλοι θεατές ενός εγκλήματος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μια υπερφορολογημένη οικονομία με υπο-αμειβόμενους απασχολούμενους και χρεοκοπημένους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους, δεν μπορεί παρά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις. Κάποιοι άνθρωποι έχουν σκεφτεί και εφαρμόζουν συνειδητά πολιτικές... σχιζοφρένειας σε μια χώρα απαθών πολιτών που θεωρούν όλα αυτά περίπου ως... φυσιολογικά. Το τίμημα που πληρώνει η ελληνική κοινωνία είναι πρωτοφανές. Είναι το τίμημα της "περήφανης διαπραγμάτευσης" του 2015, το ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Οι καταστάσεις οικονομικής... σχιζοφρένειας που ζούμε δεν έχουν προηγούμενο. Και δυστυχώς είναι τέτοια η ζημιά που θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να έρθουμε στα... ίσια μας.

Δυστυχώς, για τις καταστάσεις ακραίας οικονομικής... τρέλας φταίνε και οι εταίροι-δανειστές μας. Αποδέχθηκαν ένα μοντέλο που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την επιστροφή των χρημάτων που έλαβε η Ελλάδα από τους λαούς τους. Κατά κάποιο τρόπο, οι ξένοι συμμετείχαν στην κατάσταση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικής σχιζοφρένειας δια της ανοχής τους. Δεν ξέρουμε εάν... αποκοιμήθηκαν, αλλά είναι πλέον διαπιστωμένο ότι συμμετέχουν σε ένα έγκλημα, έτσι όπως το ομολόγησε ο ένοικος του Μαξίμου. Αν είναι συνειδητό και από την πλευρά τους, τότε είναι σαν να... πυροβολούν τα πόδια τους. Δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε μια... τρέλα και οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. Συναίνεσαν σε ένα έγκλημα και πρέπει να απολογηθούν. Η ντροπή είναι πλέον και δική τους. Όσο για τον λογαριασμό, ξέρουμε ότι είναι δικός μας και θα πληρώνεται για πολλές δεκαετίες...

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.