Ο ένας επιμελής, μεθοδικός, πεπαιδευμένος, επιτυχημένος με το σπαθί του. Ο άλλος τυχοδιώκτης, αμόρφωτος, ανεύθυνος, φτασμένος πατώντας επί πτωμάτων. Ο ένας σώζει την τιμή των ελληνικών χρωμάτων στην Ευρώπη, ο άλλος τραυματίζει την εθνική εικόνα και μόνο με την παρουσία του. Για πρώτη φορά, έστω και χωρίς υψηλούς τόνους, τους βλέπουμε απέναντι.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπαρατέθηκε ευθέως με τον Αλέξη Τσίπρα εύσχημα μεν, ρητά δε. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έβαλε μέσω τουίτερ εναντίον του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντάς του ότι ο συγκεκαλυμμένος αντιευρωπαϊσμός και η κοροϊδία δεν περνάνε στο ντούκου από τα ραντάρ των Βρυξελλών. 

«Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας» αναφέρει ο κ. Σχοινάς.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την χθεσινή, πολλαπλώς προκλητική παρουσίαση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων από τον πρωθυπουργό αποκρύφθηκε μεταξύ άλλων η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση του έργου. Δυστυχώς για αυτόν, ανάμεσα στους αξιωματούχους της ΕΕ, που δεν χαρίζονται στους απατεώνες, υπάρχει και ένας Έλληνας που τιμά την αλήθεια και μαζί την πατρίδα.

 


Tags: