Σάββατο 30.05.2020

H βία και η ανομία προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες. Ποιος θα μας προστατέψει;

Του Δημήτρη Λούμπα*

Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας. 

Με κανέναν να μην αναλαμβάνει, ως συνήθως, τις ευθύνες που του αναλογούν και την κυβέρνηση να παραμένει αδρανής και να παρακολουθεί ως θεατής την ανομία που μαστίζει ολόκληρη τη χώρα.

Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται από πρώην κρατουμένους που έχουν απελευθερωθεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου.  Μιλάω με αφορμή τον πρόσφατο φόνο του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου. Ερωτώμενος για τον φόνο αλλά και τα συνεχόμενα συμβάντα παραβατικότητας  στο συγκεκριμένο κεντρικότατο σημείο της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημείωσε πως υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία και υπογράμμισε πως την ευθύνη της διαχείρισης του χώρου και του φωτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως και στου Φιλοπάππου, την έχει το υπουργείο Πολιτισμού. 

Στην Ελλάδα δηλαδή πάντα φταίνε οι άλλοι και πάντα καταλήγουμε πως δεν φταίει κανείς. Άρα δεν θα υπάρξουν συνέπειες και τιμωρία. Να μην μιλήσω για παραιτήσεις και ευθιξία  , που έχει καταλήξει να είναι απαγορευμένες λέξεις για τους Έλληνες πολιτικούς και να μην σημαίνουν απολύτως τίποτα..

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν είναι  μόνον ο Πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος, αλλά  και ο Πρωθυπουργός που ανέχεται την βία  και την ανομία. 

Ουδέποτε στο παρελθόν  υπήρξε Κυβέρνηση που να ανέχεται, αν όχι να δικαιολογεί τη δράση όχι μόνο αναρχικών παρακρατικών ομάδων αλλά και λοιπών παραβατικών ομάδων πληθυσμού που δρουν κυρίως στην επαρχία και στα χωριά.

Επιστρέφοντας στα περιστατικά καθημερινής βίας στους δρόμους και εγκληματικότητας , ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που πρέπει να αναφερθεί είναι η ολοκληρωτική εγκατάλειψη περιοχών και η δημιουργία ‘γκέτο’  σε αυτές και κατά συνέπεια η εκδίωξη Ελληνικών οικογενειών από αυτές. 

Ενδεικτικά, στο χωριό της Κορινθίας Εξαμίλια οι κάτοικοι κατέφυγαν προ 5 μηνών σε λαϊκές συνελεύσεις απαιτώντας από τους υπευθύνους  να δώσουν άμεση λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα που τους ταλανίζει. Με βίαια περιστατικά , επιθέσεις σε γυναίκες και ηλικιωμένους, κλοπές ,φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, εκφοβισμό από παραβατικές ομάδες όπως αναφέρθηκαν και παραπάνω και ομάδες ΡΟΜΑ που μάλιστα συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. Ως αποτέλεσμα , δεν μπορούν μετά την δύση του ηλίου να βγουν από τα σπίτια τους αλλά πολλές φορές και μέρα μεσημέρι. Εκεί ο Κος Τσίπρας δεν θα συναντήσει χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα, όπως με περισσό θράσος και χωρίς ίχνος ντροπής δηλώνει.

Αντίστοιχα και στην Βόχα Κορινθίας όπου διαμένω μόνιμα. Ένα μόνο αστυνομικό τμήμα για να καλύψει μεγάλο αριθμό χωριών και μια πολύ μεγάλη περιοχή και αυτό υποστελεχωμένο και με ελάχιστα μέσα.  Όπως σε όλη την Ελλάδα δηλαδή.  Οι πολίτες αναγκάζονται να σχηματίζουν ομάδες κρούσης και να βάζουν «ρεφενέ» μισθώνοντας ιδιωτικές εταιρείες security να περιπολούν με τα ιδιωτικά τους οχήματα τις πλατείες και τα σπίτια μόλις δύσει ο ήλιος. Για τα κτήματά τους δε, τα οποία ρημάζονται από παραβατικές ομάδες ΡΟΜΑ (φυσικά και δεν είναι όλοι παραβατικοί και υπάρχουν και φιλήσυχοι οικογενειάρχες) από τους γειτονικούς καταυλισμούς, οι κτηματίες διανυκτερεύουν εναλλάξ κοιμώμενοι στην εξοχή και μέσα στα αυτοκίνητά τους για να τα προφυλάξουν. Όσο μπορούν. Και με ότι κινδύνους συνεπάγεται μια τέτοια διανυκτέρευση σε απομακρυσμένα χωράφια. Δεν είναι λίγα και τα περιστατικά ενόπλων συμπλοκών. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα στην Ελληνική επαρχία του 2018. 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. 

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, δεν θα είναι μια από τα ίδια. Θα είναι το διαφορετικό. Η Κυβέρνηση που θα κάνει τους Έλληνες να νοιώσουν επιτέλους ασφαλείς! Να μπορέσουν να κυκλοφορούν και μετά την δύση του Ιλίου στην γειτονιά τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με το αίσθημα ότι ζουν σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου που τους προστατεύει και τους υπολογίζει ως ανθρώπινες οντότητες.

Πρώτα απ’ όλα η επόμενη Κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το κύρος της αστυνομίας κάνοντας το αυτονόητο: 

Λύνοντας τα χέρια των αστυνομικών που κρατά δεμένα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να επιτελέσουν την αποστολή τους που είναι η διαφύλαξη της τάξης και η προστασία των πολιτών.

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας.

Είναι υποχρέωση του Κράτους στους πολίτες. Γι’ αυτό ακριβώς δεσμευόμαστε:

  • ·  Να σπάσουμε το άβατο των Εξαρχείων και γενικώς όλες τις εστίες εγκληματικότητας στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, που έχουν καταστήσει τους πολίτες ομήρους στα ίδια τους τα σπίτια και τις γειτονιές τους.

  • ·  Να καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασμένους για κακουργήματα.

  • ·  Να δημιουργήσουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

  • ·  Να ενδυναμώσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ.

  • ·  Να επαναφέρουμε τις περιπολίες και να ενεργοποιήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

  • ·  Να αλλάξουμε το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως άσυλο ιδεών και όχι άσυλο εγκληματιών και κάθε λογής παρανόμων.

Η επαναφορά του νόμου και της τάξης, παντού στη χώρα είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί οι Έλληνες, μπορούμε και  #axizoume# kalytera#

*Ο Κος Λούμπας Δημήτριος από την Βόχα Κορινθίας είναι καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών , συνεργάτης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- ΑΣΠΑΙΤΕ, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και διδάσκων Τεχνητής Νοημοσύνης και  πολιτικό στέλεχος που έχει περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.