Στον αέρα τινάχθηκε η Προανακριτική Eπιτροπή για την υπόθεση Novartis. Την αποχώρηση τους, μέχρι νεωτέρας, από την Προανακριτική για τη Novartis αποφάσισε την Τρίτη σύσσωμη η αντιπολίτευση (Νέα Δημοκρατία, ΔΗΣΥ, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή). Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του ΚΚΕ στις 9 Μαρτίου. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι η όλη διαδικασία έχει μετατραπεί σε φαρσοκωμωδία, με αφορμή την πρόταση της δικομματικής πλειοψηφίας αντί για κλήση μαρτύρων, όπως ζητούσαν, να προχωρήσει στην κλήση των πολιτικών πρόσωπων που αναφέρονται στη δικογραφία για να τοποθετηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αρμοδιότητα ή μη της επιτροπής για τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης.  

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την κλήτευση προς ακρόαση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Ελλάς Κωνσταντίνου Φρουζή, του νυν ΔΣ της εταιρείας, και φυσικά των μαρτύρων της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων των προστατευόμενων.

«Εάν η πλειοψηφία συνεχίσει την παρελκυστική τακτική της δήθεν ψηλάφησης της αρμοδιότητάς της ή προσπαθήσει να σπρώξει τον προγραμματισμό μετά το Πάσχα εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις πρακτικές σκιών» προειδοποίησε νωρίτερα ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, βουλευτής Θοδωρής Παπαθεοδώρου. 

Πηγή skai.gr

Tags: