Πέμπτη 20.02.2020

Πάνω από τα όρια συναγερμού η στάθμη στον ποταμό Έβρο

Πάνω από τα όρια συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου σε όλον το νομό, λόγω των επιβαρύνσεων που δέχεται από τους παραπόταμους, των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των φραγμάτων της Βουλγαρίας.

Η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» στην περιοχή των Φερών είναι στα 6,25 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 6 μέτρα, ενώ στο Πύθιο Διδυμοτείχου αγγίζει τα 6,5 με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα. 

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, «συνολικά, κυρίως από τοπικά νερά λόγω των έντονων και συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων αλλά και από τις τεχνητές κατακλύσεις που έχουν προηγηθεί, έχουν πλημμυρίσει περί τα 45.000 στρέμματα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «έχει σημειωθεί μία θραύση σε παλαιό τμήμα αναχώματος στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, ενώ καταγράφονται υψηλές παροχετεύσεις νερού μέσω των ποταμών Εργίνη και Τούντζα».

Σε ό,τι αφορά το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ δήλωσε ότι «εξακολουθεί να υπερχειλίζει και αυτή τη στιγμή μας δίνει παροχετεύσεις νερού της τάξης των 450 κυβικών μέτρων/δευτερόλεπτο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.