Γράφτηκε στις .

Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου είναι Ελληνίδα

Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός Άντρια Ζαφειράκου η οποία ανακηρύχθηκε η καλύτερη Δασκάλα του κόσμου, δήλωσε «ήμουν συγκλονισμένη, στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κέρδισα».

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δασκάλα Άντρια Ζαφειράκου για την παγκόσμιας εμβέλειας διάκρισή της, η οποία τιμά τον Ελληνισμό. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε τηλεφωνικώς με την Αντρια Ζαφειράκου και την συνεχάρη για την τιμητική της διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Αντρια Ζαφειράκου κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Ελληνίδα δασκάλα, η οποία διδάσκει καλλιτεχνικά σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του Λονδίνου, ήταν μια από τους δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, στον οποίο οι υποψήφιοι σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν πάνω από 30.000.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.ellines.com, η νικήτρια του βραβείου δήλωσε: «Ήμουν συγκλονισμένη, στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κέρδισα» και σημείωσε στην ομιλία της ότι οι καθηγητές στο Ηνωμένο Βασίλειο δουλεύουν πολύ σκληρά. «Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των πρώτων που την συνεχάρησαν ήταν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον της απένειμε το βραβείο μαζί με τον εμίρη του Ντουμπάι, όπου έγινε και η βράβευση.

Η Αντρια Ζαφειράκου εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον, στο Μπρεντ στο Βόρειο Λονδίνο, σε μια φτωχή γειτονιά όπου ζουν πολλοί μετανάστες.