Κυριακή 08.12.2019

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής ομάδας Combat 18 Hellas

Την εξάρθρωση ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης είχε στόχο ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα, με κατ' αρχάς έξι προσαγωγές ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε σωρεία επιθέσεων με εκρηκτικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών. Οι προσαχθέντες φέρονται να ανήκουν στη νεοναζιστική ομάδα Combat 18 Hellas 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατ' οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη, είναι κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι περισσότερες από 20 επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες για τις οποίες η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.