Κυριακή 05.07.2020

Αποφασισμένος για Brexit ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να διορίσει, ως πρωθυπουργός, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ του Brexit Ντόμινικ Κάμινγκς στη θέση του πολιτικού του συμβούλου, όπως έγινε γνωστό από πηγή του επιτελείου του νέου ηγέτη των Τόρις.

 Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε φίλους του ότι πηγαίνει στην Ντάουνινγκ Στριτ για να υλοποιήσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, όσο δύσκολο και να είναι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Spectator. Αλλωστε, οι εκτιμήσεις θέλουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία πολύ πιο πιθανή με τον Τζόνσον στο τιμόνι της χώρας. Ο Κάμινγκς είναι μία αμφιλεγόμενη και μάλλον πολωτική προσωπικότητα, που επικρίνεται για τους απότομους τρόπους και τις εικονοκλαστικές του απόψεις.

'Ηταν ο εγκέφαλος πίσω από την καμπάνια του Vote Leave και για τον λόγο αυτόν ο Τζέιμς Γκράχαμ του έδωσε τον κεντρικό ρόλο στην τηλεταινία Brexit: The Uncivil War, που προβλήθηκε στο Channel 4. Τον ενσαρκώνει ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς.

Θεωρείται ότι η συνεργασία του θα είναι «δύσκολη» με τα στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ο διορισμός αναμένεται ότι θα δυσαρεστήσει ορισμένα από τα μέλη του European Research Group, ευρωσκεπτικιστών συμμάχων του Μπόρις Τζόνσον, κατά των οποίων έχει εκτοξεύσει καυστικά σχόλια.

Ο Κάμινγκς κατηγορήθηκε νωρίτερα φέτος για περιφρόνηση προς το κοινοβούλιο όταν αγνόησε την κλήση του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνούσε τα θέμα των fake news στο δημοψήφισμα για το Brexit. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι προσφέρθηκε να δώσει στοιχεία.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.