Πέμπτη 02.07.2020

Το ΔΝΤ αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη

Το ΔΝΤ αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη, τόσο για τη φετινή όσο και για την επόμενη χρονιά.

Το ΔΝΤ τόνισε ότι οι κίνδυνοι επιβράδυνσης έχουν ενταθεί και πλέον περιμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 3,2% το 2019 και στο 3,5% το 2020. Αυτό συνιστά μείωση κατά 0,1% και για τις δύο χρονιές, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Απριλίου, ενώ πρόκειται για την τέταρτη πτωτική αναθεώρηση από τον Οκτώβριο.

Eπίσης, προειδοποίησε ότι νέοι δασμοί από την Κίνα και τις ΗΠΑ, δασμοί στην αυτοκινητοβιομηχανία ή ένα άτακτο Brexit θα μπορούσαν να επιβραδύνουν περαιτέρω την ανάπτυξη, να αποδυναμώσουν τις επενδύσεις και να προκαλέσουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους και η γενικότερη εξασθένηση του πληθωρισμού αποτελούν ένδειξη για ασθενέστερη της αναμενόμενης παγκόσμια δραστηριότητα, με τις εντάσεις στο εμπόριο και την τεχνολογία και τις αυξανόμενες αποπληθωριστικές πιέσεις να αποτελούν μελλοντικούς κινδύνους.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη στο 1,6% το 2020, αφήνοντας αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019 στο 1,3%. Επίσης, το Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο 2,6% το 2019 αλλά διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για το 2020 στο 1,9%, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.