Παρασκευή 17.01.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Πολάκης: Πολιτική η δίωξη μου γιατί ταλαιπώρησα το σύστημα με την αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης: Πολιτική η δίωξη μου γιατί ταλαιπώρησα το σύστημα με την αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» χαρακτήρισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για τις μηνύσεις του Σταμάτη Πουλή και του Γιάννη Στουρνάρα εναντίον του.

Από το βήμα της βουλής, ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί μία «αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης στο πρόσωπό μου» γιατί «ταλαιπώρησα το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία» λόγω της αποκάλυψης των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο εμπλέκονταν ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κι η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ.

Μίλησε για την χρονική συγκυρία κατά την οποία γίνεται η σημερινή συζήτηση, αναφέροντας τις πρόσφατες αποφυλακίσεις του Αριστείδη Φλώρου και του Επαμεινώνδα Κορκονέα και υπογράμμισε ότι η παραπομπή του με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος για την βουλευτική ασυλία κι όχι με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών «αποδεικνύει πολιτική σκοπιμότητα».

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός Υγείας έκανε λόγο για «πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία», καθώς 11:14 συστάθηκε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας και στις 11:40 «βάλανε να με πάρουν τηλέφωνο».

Επίσης, σημείωσε ότι δεν ζητά προστασία, αλλά να στηθεί η ανοικτή διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής που προβλέπει το άρθρο του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών.

Ο κ. Πολάκης αναγνώρισε βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολιτική αυτοκτονία» για την ΝΔ, καθώς θα οδηγούσε σε δημόσια αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, σας προκαλώ, δεν θα τα καταφέρετε», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ κι όχι «ιδιωτικές υποθέσεις» πίσω από τις μηνύσεις Σταμάτη Πουλή και Γιάννη Στουρνάρα

Ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να εμφανίσει ως «ιδιωτικές υποθέσεις» τις αντιδικίες του με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Στ. Πουλή και τον κεντρικό τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ και υποστήριξε ότι ο Στ. Πουλής είναι υπόδικος για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα λόγω των ατασθαλιών του στην διαχείριση των πόρων του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Του είπα «σκάσε» γιατί ξέρω τι έχει κάνει, όχι γιατί έχουμε να χωρίσουμε τα χωράφια του παππού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Όσον αφορά την υπόθεση των καταγγελιών του Γ. Στουρνάρα ότι ο Π. Πολάκης ηχογράφησε παράνομα συνομιλία τους, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι το πραγματικό ζήτημα είναι η εμπλοκή της συζύγου του Γ. Στουρνάρα στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι στην πατρίδα του Πρωθυπουργού, τα Χανιά, οι πολίτες έβγαλαν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο βουλευτή τον ίδιο. «Οι 15.400 σταυροί μου είναι 15.400 καρφιά σε σας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης.

Δείτε το βίντεο:

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.