Τετάρτη 27.05.2020

Αξιοποιείστε την πιατοθήκη σας με άλλους τρόπους!

Ιδέες για πρακτική αποθήκευση και άλλες χρήσεις της πιατοθήκης από το Σπύρο Σούλη!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πιατοθήκες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες – σας γλιτώνουν από αχρείαστους λεκέδες νερού και φυσικά βοηθάνε για να στεγνώσουν τα πιάτα χωρίς να χρειάζεται να τα στεγνώσετε εσείς με την πετσέτα.

Έχετε σκεφτεί ωστόσο να τις χρησιμοποιήσετε… διαφορετικά; Μια πιατοθήκη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από απλώς να φιλοξενεί τα πλυμένα σας πιάτα! Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε 4 χρήσεις της που δεν είχατε σκεφτεί!

Βάλτε σε τάξη τα παιδικά πιάτα Τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι δύσκολο να αποθηκευτούν. Όλα τα «αστεία» σχήματα και σχέδια φυσικά είναι ιδανικά για να εξάψουν το ενδιαφέρον του παιδιού σας, αλλά όχι για να τα αποθηκεύσετε στο ντουλάπι. Η λύση; Μια πιατοθήκη! Εκεί μπορείτε να διατηρήσετε όλα τα μπουκάλια, τις κούπες και τα πιάτα σε ένα μέρος. Θέλετε να μην φαίνονται; Βάλτε τα μαζί με την πιατοθήκη μέσα στο ντουλάπι.

Χρησιμοποιήστε την σαν καλάθι Αν το σκεφτείτε από μια άλλη οπτική, η πιατοθήκη είναι ουσιαστικά ένα καλάθι. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε πολλών ειδών πράγματα: από σνακ και κονσέρβες μέχρι παιδικά βιβλία! Τοποθετήστε τη σε μια γωνιά της κουζίνας και διατηρήστε τον χώρο σας μόνιμα σε τάξη.

Οργανώστε τα καπάκια από τα τάπερ Τα καπάκια από τα πλαστικά δοχεία μπορούν να γίνουν πραγματικός μπελάς αν δεν βρουν τη θέση τους. Τα διαφορετικά τους μεγέθη (ειδικά αν είναι πολλά) μπορούν να φέρουν ακαταστασία στα ντουλάπια σας. Γιατί, λοιπόν, να μην τα βάλετε σε μια πιατοθήκη και να τα αποθηκεύσετε μέσα στο ντουλάπι μαζί με αυτήν;

Χρησιμοποιήστε την στο πλυντήριο πιάτων Ασφαλώς το πλυντήριο πιάτων έχει τις δικές του ενσωματωμένες πιατοθήκες. Ωστόσο, τα πλαστικά δοχεία έχουν την τάση να φεύγουν από τη θέση του κατά τη διάρκεια της πλύσης. Για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με τάπερ που έχει αναποδογυρίσει και είναι γεμάτο… βρώμικο νερό, κάντε το εξής: βάλτε μια παλιά πιατοθήκη πάνω από τα τάπερ σας για να τα κρατάει στη θέση τους και το πρόβλημά σας θα λυθεί!

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.