Κυριακή 31.05.2020

Προς την Τουρκία πλέει το ιρανικό τάνκερ

Μετά από τον πολυήμερο «συναγερμό» και την πληροφορία ότι το Adrian Darya 1 κατευθυνόταν προς την Καλαμάτα, η «καυτή πατάτα» περνά πλέον στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους χάρτες του Marine Traffic, το Adrian Darya 1 βρίσκεται ουσιαστικά ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία, δίχως ο καπετάνιος να έχει δηλώσει προορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, το Adrian Darya 1 αναμένεται να κατευθυνθεί στην πόλη Μερσίν (Μερσίνη) στο νοτιανατολικό άκρο της Τουρκίας. 

Υπενθυμίζεται ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 (νυν Adrian Darya 1) κατασχέθηκε στις 4 Ιουλίου από τις Αρχές του Γιβραλτάρ. Στις 18 Αυγούστου, ωστόσο, απέπλευσε από το Γιβραλτάρ δηλώνοντας ως προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας.

Ακολούθησαν αυστηρές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να προαναγγέλλουν αυστηρές κυρώσεις προς όποια χώρα θα παρείχε βοήθεια στο ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 και στο πλήρωμά του.

Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, το Adrian Darya 1 άλλαξε ρότα σημαίνοντας λήξη συναγερμού σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.