Για την υπόθεση Novartis μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Στην εισήγησή του ο A. Tσίπρας αναφέρθηκε στις εξελίξεις της υπόθεσης Novartis κάνοντας για μία ακόμη φορά λόγο για κίνηση αποπροσανατολισμού που πάει να στηθεί μέσω της σύστασης προανακριτικής από την κυβέρνηση. «Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί μια κίνηση αποπροσανατολισμού ενώ κάνει μια νέα προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη τη στιγμή που βρίσκεται υπό διερεύνηση η ουσία της υπόθεση της Νovartis» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ενώ ο κ. Τσίπρας, παρότι είχε δικαίωμα να παραλάβει σχετικό αντίγραφο της δικογραφίας για τη Novartis, αρνήθηκε να το παραλάβει. Μια κίνηση που καταδεικνύει την πρόθεσή του να αποστασιοποιηθεί από την υπόθεση.

Στη διάρκεια της ΠΓ υπήρξε ενημέρωση από τους τομεάρχες του κόμματος για τα επίκαιρα ζητήματα της αρμοδιότητάς τους όπως η δικαιοσύνη, ο αναπτυξιακός νόμος, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η επένδυση στο Ελληνικό και άλλα ζητήματα.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα παρουσιαστεί και η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ολοκληρώνεται η συγγραφή. Από την Πολιτική Γραμματεία ορίστηκε επικεφαλής στην Επιτροπή Προγράμματος ο Γιώργος Σταθάκης ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθούν σε αυτή και στελέχη που δεν έχουν άλλες αρμοδιότητες, πρώην βουλευτές και υπουργοί.