Σάββατο 18.01.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Μενδώνη και Πατούλης στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Μενδώνη και Πατούλης στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Η Λίνα Μενδώνη και ο Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκαν το Εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης με σκοπό να δουν την εξέλιξη των έργων.

Η Υπουργός Πολιτισμού ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών και των εργασιών προκειμένου να αποπερατωθεί έως το τέλος του 2020. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι "είναι εμβληματικό έργο για την Αθήνα".

Η κοινή τους επίσκεψη έγινε για καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ επιθυμούν από κοινού να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο και τα εγκαίνια τόσο των μόνιμων εκθέσεών, όσο και αυτής που θα σχετίζεται με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τα οποία, σύμφωνα με πρότασή τους, αναμένεται να γίνουν στις 25 Μαρτίου 2021.

Η Υπουργός, με πρωτοβουλία της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη, χαρακτήρισε "εμβληματικό έργο για την Αθήνα" την Πινακοθήκη και υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών, λέγοντας: "Σήμερα είμαστε εδώ όλοι για να δείξουμε ακριβώς την τεράστια σημασία που έχει το έργο αυτό για την Αθήνα και για την Ελλάδα. Η Εθνική Πινακοθήκη αποκτά πλέον τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τις μεγάλες πινακοθήκες των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών".

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι "η νέα Εθνική Πινακοθήκη, της οποίας την ανακατασκευή χρηματοδοτεί κυρίως η Περιφέρεια, θα ενισχύσει σημαντικά το brand name της Αττικής. Για εμάς, ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα. Είναι πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της Αττικής" σημείωσε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας ότι ως Περιφέρεια "σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και τους ιδιώτες που συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο, που φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πατρίδα και το Λεκανοπέδιο, προσελκύοντας καθημερινά χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες".

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους εμπλεκόμενους στην αποκατάσταση φορείς και κυρίως την υπουργό η οποία όπως είπε "από την πρώτη στιγμή έβαλε τα χρονοδιαγράμματα για την επίσπευση των εργασιών", ώστε να συμμετέχει η Πινακοθήκη στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Το έργο προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ 2007-2013 με 12,5 εκατ. ευρώ και από το ΠΕΠ 2014-2020 με 4 εκατ. ευρώ ενώ τον συντονισμό των εμπλεκόμενων στην αποκατάσταση υπηρεσιών (υπουργείο Πολιτισμού, Πινακοθήκη και Ίδρυμα Στ. Νιάρχος) έχει ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης οι Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Ειδική Σύμβουλος του ΥΠΠΟΑ Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και Υπηρεσιακά Στελέχη του Υπουργείου και της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.