Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Τασούλας: Η προανακριτική δεν έχει σχέση με την αντιπαλότητα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Τασούλας: Η προανακριτική δεν έχει σχέση με την αντιπαλότητα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

"Η Επιτροπή για την Novartis δεν είναι μια πολιτική επιτροπή" δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση προκειμένου η προανακριτική να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της.

 Μιλώντας στο ραδιόφωνο realfm 97,8 κ. Τασούλας είπε «Τα μέλη της Επιτροπής έχουν μετατραπεί σε ανακριτικούς υπαλλήλους και όντας ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν ορισμένες ιδιότητες που προκύπτουν από το Σύνταγμα, από τον Κανονισμό της Βουλής και από την Ποινική Δικονομία, οι οποίες ιδιότητες τους καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτους σε διάφορες περιπτώσεις όπως η περίπτωση της υπόνοιας για έλλειψη αμεροληψίας. Όταν υπάρχει τέτοια υπόνοια ο υπάλληλος αυτός εξαιρείται όχι για λόγους αντεκδίκησης ή πολιτικού χτυπήματος, αλλά για να διαφυλαχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας και να μην υπονομευθεί η νομιμότητα της διαδικασίας αργότερα, όταν τα πράγματα εξελιχθούν αργότερα ενδεχομένως προς κάποια ολοκλήρωση». Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η διαδικασία δεν έχει να κάνει με όρους πολιτικής αντιπαλότητας ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το τι θα πράξει αν την Πέμπτη μπουν στην Επιτροπή οι Τζανακόπουλος και Πολάκης, ο κ. Τασούλας απάντησε ότι δεν θέλει να απαντήσει σε υποθετικές ερωτήσεις και υπενθύμισε ότι δεν έχει λάβει, ακόμα, την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην επιστολή που του είχε αποστείλει. «Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του που έχει και νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, μου ζητάει να διαφυλάξω το κύρος και τη νομιμότητα μιας αποφάσεως της Ολομέλειας, η οποία όρισε τα μέλη της επιτροπής. Εξήγησα και δεν το έκανα για λόγους σχολαστικότητας αλλά ουσίας, ότι δεν αποφάσισε η Ολομέλεια για τα μέλη της επιτροπής. Η Ολομέλεια αποφάσισε για την ύπαρξη της επιτροπής, μετά με αλληλογραφία με τους αρχηγούς των κομμάτων και με βάση την αναλογικότητα των κομμάτων, αποφάσισα εγώ τη σύνθεση της επιτροπής και δεν είναι δεσμευτική η απόφαση της Ολομέλειας για τον αριθμό των μελών, ώστε αν φύγουν οι δύο να καταρρεύσει το σύμπαν. Γιατί θέλω να υπενθυμίσω ότι η Ολομέλεια αποφάσισε να έχει 26 μέλη η επιτροπή, αλλά από την αρχή το κόμμα του κ. Βαρουφάκη δεν μετέχει στη διαδικασία και εκ των πραγμάτων η επιτροπή ξεκίνησε με 25 χωρίς αυτό να θίξει το κύρος ή τη νομιμότητα της επιτροπής» τόνισε.

«Εδώ το πρόβλημα έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης μιας απόφασης της πλειοψηφίας. Και από εκεί και πέρα πάνω σε αυτή την άρνηση οικοδομείται όλο το σκηνικό, 'εγώ θα έρθω και θα δείτε τι θα κάνω και ας με βγάλετε έξω και τι θα κάνει ο Τασούλας και αν θα στείλει τη φρουρά' και όλα αυτά. Η ουσία είναι ότι όπως εξελίσσεται αυτή η υπόθεση βλέπουμε ότι δημιουργούνται κορυφαία ζητήματα που επιτάσσουν την επιτάχυνση και την εξέλιξη της ουσιαστικής και όχι διαδικαστικής δουλειάς της επιτροπής, γι'αυτό και θα συμβάλλουμε όλοι μέχρι την Πέμπτη να εξελιχθεί αυτή η υπόθεση» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.