Σάββατο 18.01.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: «Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί σας για τους πρόσφυγες»

ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: «Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί σας για τους πρόσφυγες»

Την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας έχουν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ισχυρίσθηκε  κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, ότι «η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο και εξαναγκάζει πολλούς από αυτούς να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία». 

Το υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε κατηγορηματικά τις προκλητικές αναφορές Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές», αναφέρεται σε σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


 
Το υπουργείο Εξωτερικών  διαμηνύει ότι «Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.