Τρίτη 07.07.2020

«Ομάδες συλλήψεων» στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις στα Εξάρχεια

Ειδικές «μικτές» ομάδες συλλήψεων, αποτελούμενες από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ, αλλά και της Ασφάλειας, συστήνουν στην ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να κάνουν συλλήψεις αντιεξουσιαστών, μετά και τις πρόσφατες αλλεπάλληλες επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, οι οποίες έγιναν μετά τις εκκενώσεις των τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Σε συσκέψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν ζητηθεί συλλήψεις μετά από επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που δεν έγινε το τελευταίο τριήμερο, παρά μόνο 7 χθεσινές προσαγωγές ατόμων, τα οποία αφέθηκαν τελικά ελεύθερα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, συστήνονται οι ειδικές μικτές ομάδες αστυνομικών που έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και δεν παρουσιάζουν «δυσκινησία» όπως τα ΜΑΤ. Στην ΕΛ.ΑΣ. πάντως επικρατεί προβληματισμός εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς θα μετακομίσουν στη συμπρωτεύουσα 21 διμοιρίες από την Αθήνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «κενό» στην Αθήνα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκφράζουν τους φόβους τους πως ενδεχομένως εκείνες τις ημέρες οι αντιεξουσιαστές να προσπαθήσουν να κάνουν επιθέσεις και να επανακαταλάβουν κτίρια ή να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες καταλήψεις.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.