Τρίτη 26.05.2020

ΔΟΕ: 3.678 κενά παιδευτικών ειδικοτήτων σε δημοτικά σχολεία

Σε 3.678 ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Τα κενά, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τη ΔΟΕ, κινούνται στα συνηθισμένα πλαίσια ενώ όλα τα δημοτικά λειτουργούν κανονικά, καθώς τα κενά εστιάζονται σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων αλλά και στην ειδική αγωγή και το ολοήμερο σχολείο. Τα περισσότερα κενά, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία, είναι σε σχολεία της Αττικής της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Η πλειονότητα αφορά σε δασκάλους στην παράλληλη στήριξη.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής αναφέρθηκε στην ρύθμιση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και χωρίς προβλήματα την επόμενη σχολική χρονιά. Το προεδρείο της ΔΟΕ αναφέρθηκε στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης στις 24 Σεπτεμβρίου της ΑΔΕΔΥ για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο στην οποία συμμετέχουν οι δάσκαλοι.

Ο κ. Κικινής αναφέρθηκε στην ποιότητα του σχολείου με την κάλυψη των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ενώ εστίασε και στην ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με την Ομοσπονδία να είναι ο μοναδικός φορέας που κάνει επιμόρφωση.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των αναπληρωτών και στην αναγκαιότητα μονίμων διορισμών.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.