Σάββατο 06.06.2020

Χανιά: Μαθητές παρέδωσαν στο δήμαρχο επιστολή με τα αιτήματά τους

Επιστολή με τα αιτήματά τους για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη παρέδωσαν σήμερα στον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη οι μαθητές και μαθήτριες της τέταρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

 Η επίσκεψη των μαθητών έγινε στο πλαίσιο των δράσεων, που έχουν προγραμματιστεί από τον δήμο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019.

Οι μαθητές πήγαν στο Δημαρχείο με τα ποδήλατά τους, συνοδεία της Τροχαίας Χανίων, εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και μελών της Συλλογικότητας «Ποδηλάτρεις».

Ο δήμαρχος Χανίων, αφού άκουσε τα αιτήματα των παιδιών, τα διαβεβαίωσε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η ενθάρρυνση της ήπιας κινητικότητας στην πόλη και η προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, μέσα από στοχευμένες δράσεις. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης τα παιδιά πρότειναν στον κ. Σημανδηράκη και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, να τα ακολουθήσουν με τα ποδήλατά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, πρόταση, που ο δήμαρχος Χανίων, αποδέχτηκε.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από την Τρίτη (17/09) η ενημέρωση, που πραγματοποιούν υπάλληλοι του δήμου σε σχολικές μονάδες αναφορικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), καλώντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν στο ειδικό ερωτηματολόγιο για το πώς θέλουν την πόλη των Χανίων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.