Κυριακή 26.01.2020

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Πληροφορίες ότι «διεξάγεται έρευνα» εις βάρος της μητέρας του

Την Βασιλεία Κατσίφα, μητέρα του 35χρονου ομογενή που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της RENEA στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, στοχοποιούν οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, γνωστός για τις εμπρηστικές του θέσεις κατά της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Μιλώντας στο Report TV, ο Χότζα έκανε γνωστό πως η Εισαγγελική Αρχή Αργυρόκαστρου έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις «αντιαλβανικές εκκλήσεις» της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κατά το πρόσφατο ετήσιο μνημόσυνο του γιου της.

Στη διάρκεια του μνημόσυνου, η 67χρονη γυναίκα ξέσπασε κατά των αλβανικών Αρχών, που ένα χρόνο μετά τον φόνο του γιου της δεν έχουν εκδώσει το δικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου και τους υπαίτιους, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτησή της για τους διωγμούς που υφίσταται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. «Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου! Είμαστε γηγενείς Έλληνες χριστιανοί. Δε θα ξεριζώσουν το έθνος μας!» δήλωσε η τραγική μητέρα, μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς.

Σύμφωνα με τον Χότζα, η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα φέρεται να κατηγορείται πως διέπραξε αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 265 του Ποινικού Κώδικα που αφορά υποκίνηση μίσους ή διαμάχης μεταξύ των εθνοτήτων και της θρησκείας. Αδίκημα που τιμωρείται, σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, με φυλάκιση από 2 έως 10 έτη.

Να σημειωθεί πάντως πως έως και σήμερα καμία επίσημη όχληση δεν υπάρχει προς τη Βασιλεία Κατσίφα από την Εισαγγελία Αργυροκάστρου.

Πηγή: protothema.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.