Σάββατο 25.01.2020

Novartis: Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου ζητά να ανατεθεί η δικογραφία σε εφέτες

 Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Nοvartis, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προχωρά στην ενέργεια αυτή, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και για πολλές άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, λόγω της εξαιρετικής σημασίας της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη του ότι πρόκειται για μία δικογραφία η οποία εκκρεμεί εδώ και μεγάλο διάστημα και έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη, με το οποίο ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αναταράξεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Με άλλα λόγια ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της Novartis σε 2 με 3 ή και περισσότερους Εφέτες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης σε σύντομο χρόνο.

Η Ολομέλεια των Εφετών η οποία θα συγκληθεί θα αποφασίσει, εάν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες της φαρμακοβιομηχανίας που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο, όπως είναι του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη, κ.λπ. ή και αυτές που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, η Ολομέλεια Εφετών, θα αναθέσει σε εφέτες όλο το «πακέτο» της Novartis, δηλαδή αυτό που χειρίζεται η Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και όλες οι δικογραφίες που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.