Πέμπτη 02.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • To κυβερνητικό σχέδιο για το μεταναστευτικό: Ποια hot spots κλείνουν

To κυβερνητικό σχέδιο για το μεταναστευτικό: Ποια hot spots κλείνουν

Κατασκευή και επέκταση κλειστών δομών σε νησιά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, παρουσιάζοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού προβλήματος.

Για τη Λέσβο, ανακοίνωσε πως κλείνει σταδιακά η υπάρχουσα δομή στη Μόρια, ενώ θα δημιουργηθεί νέα κλειστή δομή η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως προαναχωρησιακό κέντρο και κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης. Έκανε επίσης λόγο για χωρητικότητα 5.000+.

Στη Χίο κλείνει η υπάρχουσα δομή και δημιουργείται νέα κλειστή δομή, με την ίδια χωρητικότητα.

Στη Σάμο κλείνει η υπάρχουσα δομή ενώ η υπό κατασκευή δομή θα επεκταθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως προαναχωρησιακό κέντρο και κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και αυτή με χωρητικότητα 5.000+.

Στην Κω η δομή γίνεται κλειστή και θα χρησιμοποιηθεί ως προαναχωρησιακό κέντρο και κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, χωρητικότητας 2.000+.

Στη Λέρο, η υπάρχουσα δομή μετατρέπεται σε κλειστή και λειτουργεί ως προαναχωρησιακό κέντρο και κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, χωρητικότητας 1.000+.

Παράλληλα, ο κος Στεφανής ανέφερε ότι στη β΄ φάση προγραμματίστηκαν 5+1 δράσεις:

Για ασυνόδευτα παιδιά

ΜΚΟ: Καθορίζεται πλαίσιο υποχρεώσεων & όρων λειτουργίας

Άσυλο & επιστροφές

Κατασκευή & επέκταση κλειστών δομών σε νησιά

Ανταποδοτικά έργα ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών

Επιπλέον δράση: Εξασφάλιση & στεγανοποίηση των διόδων των μεταναστών με τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.