Τετάρτη 15.07.2020

Τσίπρας: Από το ΠΑΣΟΚ κρατάμε το οραματικό «πρόσωπό» του

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας, συνέντευξη που παραχώρησε για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, άσκησε σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση για "διευκολύνσεις" σε συμφέροντα, Τραπεζίτες και υπόδικους.

Όμως, υπερασπίσθηκε το σχέδιο της για το μεταναστευτικό, απευθύνοντας μήνυμα σε Περιφερειάρχες- Δημάρχους που αντιτίθενται στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νησιών, ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης και άλλη λύση από αυτή που προωθεί η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει. Τελεία, παύλα, παράγραφος.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά και το ερώτημα για το αν πασοκοποιείται το κόμμα της Κουμουνδούρου είπε "Το ΠΑ.ΣΟ.Κ της προηγούμενης εποχής είχε δύο περιόδους και δύο πρόσωπα. Το πρόσωπο το οραματικό και το πρόσωπο της διαφθοράς. Κρατάμε το οραματικό", είπε , προσθέτοντας (όχι προς τέρψη των εξ αριστερών του κόμματός του) πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν αριστερό κόμμα αλλά τα έφερε έτσι η ζωή ( sic) που "de facto έχει "καταλάβει" ας μου επιτραπεί η έκφραση, τη βάζω σε εισαγωγικά, τον χώρο στην πολιτική γεωγραφία της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή από τα αριστερά της Αριστεράς ως το δημοκρατικό κέντρο".

Για την εκλογή προέδρου από τη βάση δήλωσε "Εγώ θα εκλεγώ στο συνέδριο σε αυτή τη φάση, αλλά διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο ανοιχτή βάση μπάτε σκύλοι αλέστε. Όταν η βάση θα έχει προσδιοριστεί, όταν τα μέλη θα είναι τα συγκεκριμένα μέλη, τότε είναι ένα αίτημα το οποίο εγώ το βλέπω με συμπάθεια".

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.