Τρίτη 26.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Γεννηματά: Πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία

Γεννηματά: Πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Η Φώφη Γεννηματά, στην έναρξη της συνεδρίασης του ΚΙΝΑΛ, επανέλαβε το αίτημά της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να διατυπωθεί κοινή εθνική γραμμή αντίδρασης απέναντι στην επιθετικότητα της 'Αγκυρας. «Χρειάζεται να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα, αλλά δεν πρόκειται να παραχωρήσει τίποτα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Παράλληλα, χαρακτήρισε λάθος το μήνυμα του Θάνου Ντόκου- συμβούλου του κ. Μητσοτάκη- για συνεκμετάλλευση και επεσήμανε ότι έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό.

Για την οικονομική πολιτική, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι δεν άλλαξε, παρά την αλλαγή της κυβέρνησης. «Οι δεσμεύσεις για τα υπερπλεονάσματα και το Υπερταμείο είναι θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας και της οικονομίας που μας φόρεσε ο κ. Τσίπρας και κρατά ο κ. Μητσοτάκης. Τα υπερπλεονάσματα υπονομεύουν τη ανάπτυξη που θα παραμένει αναιμική», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι απουσιάζει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση και πως οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι αποσπασματικές και δεν βοηθούν στη προσέλκυση επενδύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε τις βασικές προτεραιότητες του Σχεδίου Ελλάδα που έχει επεξεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής και είχε παρουσιάσει προεκλογικά.

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να συνεδριάσει στις 14-15 Δεκεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για να συζητήσει τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό και την οικονομία, καταψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό. Επίσης πρότεινε η ιδεολογική και προγραμματική Συνδιάσκεψη που αναβλήθηκε- λόγω του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ- να διεξαχθεί στις 7-8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας και να κλείσει με αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.