Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Πέτσας για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Επιδιώκουμε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή ομπρέλα στήριξης

Πέτσας για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Επιδιώκουμε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή ομπρέλα στήριξης

«Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της όλους τους συμμάχους της εάν χρειαστεί και ελπίζουμε να μη χρειαστεί»

«Υπάρχει ένα πλαίσιο επαφών του πρωθυπουργού και της ελληνικής διπλωματίας με άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, ώστε να απομονωθεί διπλωματικά η Τουρκία απέναντι στις παράνομες, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ενέργειές της με αποκορύφωμα την άκυρη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, που ήρθε στη δημοσιότητα ικανοποιούνται τρία ζητήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις προκλήσεις της Αγκυρας: Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, η ρητή αναφορά ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και η διατύπωση της ανεπιφύλακτης στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Αυτά τα τρία πράγματα δίνουν την πολιτική «ομπρέλα» ώστε όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΕ αλλά και οι υπουργοί να μπορέσουν να εξειδικεύσουν ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα ακόμα και με κυρώσεις, εάν χρειαστεί» τόνισε ο κος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει μια ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» στήριξης της χώρας μας και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις.

«Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της όλους τους συμμάχους της εάν χρειαστεί και ελπίζουμε να μη χρειαστεί» απάντησε ο σε ερώτηση που του έγινε για το εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μείνει μόνη σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.