Κυριακή 19.01.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θέλει να είναι στο τραπέζι της ανατολικής Μεσογείου χωρίς τους κανόνες του τραπεζιού

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θέλει να είναι στο τραπέζι της ανατολικής Μεσογείου χωρίς τους κανόνες του τραπεζιού

«Ο Ερντογάν μας δίνει χρόνο για να διαμορφώσουμε αντιστάσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα»

O αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6, εξέφρασε την άποψη πως οι θέσεις που διατυπώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα πρέπει να σταματήσουν να μας εκπλήσσουν», τονίζοντας ότι «δεν είναι μια προπαγανδιστική ιδέα η γαλάζια πατρίδα. Το δόγμα αυτό άρχισε να χτίζεται τη δεκαετία του '90».

Επίσης, ο κος Κουμοτσάκος ανέφερε ότι «τα όσα λέει ο πρόεδρος πρέπει να μας θωρακίζουν σε τρία επίπεδα:

- στο επίπεδο εθνικής ομοψυχίας. Να χτίσουμε τείχος εθνικής ενότητας απέναντι στις προκλήσεις
- να ενισχύουμε συνεχώς τη διπλωματική αποτροπή και βαρύτητα
- οι επιχειρησιακές μας δυνατότητες να είναι πάντα έτοιμες αν ποτέ χρειαστεί να υπερασπιστούν τα εδαφικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»

«Θα ήταν λάθος να υποβαθμίσουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος, ωστόσο, είπε «δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα διαβεί το κατώφλι της λογικής».

Συνεχίζοντας για την Τουρκία επισήμανε ότι θέλει να είναι στο τραπέζι της ανατολικής Μεσογείου χωρίς τους κανόνες του τραπεζιού.

Εκτίμησε, επίσης, ότι με όσα λέει «ο Ερντογάν μας δίνει χρόνο για να διαμορφώσουμε αντιστάσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα» σημειώνοντας ότι «όταν ο ίδιος εναλλάσσει χάρτες, οδηγεί τον εαυτό του σε αυτοδέσμευση και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε σοβαρά. Κάνει πολύ δύσκολη την υπαναχώρηση».

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Κουμουτσκάκος, ο Τούρκος πρόεδρος «έχει ξεκινήσει την τακτική να εφαρμόζει την τακτική του να τεστάρει τα όρια των αντιστάσεων που έχουν τα κράτη που βρίσκονται απέναντί του» υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «το πρώτο τέστ σε διπλωματικό επίπεδο πρέπει να τον έχει αποηγοητεύσει γιατί η Ελλάδα βρήκε μεγάλη στήριξη κατά της συμφωνίας Τουρκίας-Τρίπολης».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.