Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Τσακαλώτος - Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για επικοινωνιακό θέαμα

Τσακαλώτος - Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για επικοινωνιακό θέαμα

Σε κοινή τους δήλωση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Ραγκούσης ζητούν από την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα το επίδομα στα Σώματα Ασφαλείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη άδικη και ανάλγητη και υποστηρίζει κάνει άδικες διακρίσεις εναντίον των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς απέκλεισε το προσωπικό τους από το επίδομα που λάμβανε με τη μορφή των οδοιπορικών.

Επίσης, αναφέρει ότι το κόστος του συγκεκριμένου επιδόματος θα ήταν πιθανότατα μικρότερο «από την προκλητική αύξηση των δαπανών για τα γραφεία Υπουργού και λοιπής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για την παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος αντί πραγματικής ασφάλειας προς τους πολίτες, τώρα κάνει άδικες διακρίσεις εναντίον της και στα επιδόματα.

Όπως στέρησε το κοινωνικό μέρισμα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη, με τον ίδιο τρόπο - και παρά τα όσα ορίζει το ενιαίο μισθολόγιο για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας - απέκλεισε τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα, που σωστά έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη μορφή οδοιπορικών.

Υπογραμμίζουμε, μάλιστα, πως το κόστος του επιδόματος αυτού θα ήταν πιθανότατα μικρότερο από την προκλητική αύξηση των δαπανών για τα γραφεία Υπουργού και λοιπής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι δαπάνες για τα γραφεία τους, από 2,7 εκ. το 2019, ανήλθαν σε 7,8 εκ. στον προϋπολογισμό του 2020, αυξημένες κατά 5,1 εκ.!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταφέρνει να αποδεικνύει πως είναι άδικη και ανάλγητη ακόμη και εκεί που κανείς δεν θα το περίμενε. Οφείλει να δώσει άμεσα το επίδομα των 120€ στα Σώματα Ασφαλείας, στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή" καταλήγει η δήλωση.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.