Δευτέρα 25.05.2020

Bουλή: 15 νομοσχέδια θα ψηφιστούν μέσα στον επόμενο μήνα

Τη Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσιοχοΐδης θα μεταβεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα αστυνομικής βίας

Δεκαπέντε νομοσχέδια βρίσκονται προ των πυλών της Βουλής, ενώ ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη συνεδρίαση για την ανακοίνωση του προτεινομένου Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρώτη ψηφοφορία

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η επεξεργασία του εκλογικού νομοσχεδίου θα αρχίσει αύριο στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου με στόχο να ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα είτε την επομένη.

Μεταξύ των 15 νομοσχεδίων θα είναι και η κύρωση της σύμβασης αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ η οποία θα εισαχθεί στην επιτροπή την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Την ίδια εβδομάδα είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση ενώ αυτή την Παρασκευή θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.

Πέραν των 15 νομοσχεδίων υπάρχουν ακόμα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία βρίσκονται σε ώριμη φάση.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας, το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια , το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και το νομοσχέδιο για πολιτική προστασία.

Παράλληλα προετοιμάζονται -χωρίς ακόμα να υπάρχει ενημέρωση- για σύντομη κατάθεση τους το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσιοχοΐδης θα μεταβεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα αστυνομικής βίας.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.