Δευτέρα 17.02.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • ΚΙΝΑΛ: Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ δημιουργούνται νέες αδικίες

ΚΙΝΑΛ: Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ δημιουργούνται νέες αδικίες

«Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ, για το ασφαλιστικό, περιλαμβάνει μόνο αποσπασματικού χαρακτήρα ρυθμίσεις» 

«Στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και μετά την πλήρως αποτυχημένη παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναμέναμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού μας συστήματος» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση

Απομακρύνεται η προοπτική καταβολής της κανονικής 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους. Θέμα για το οποίο το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου.
Απουσιάζει κάθε μέριμνα για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ως κατώτερο εγγυημένο εισόδημα για τους συνταξιούχους.
Ακυρώνεται ακόμη και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία επαγγελματικών ταμείων στα πλαίσια του δεύτερου πυλώνα, μέσα από την ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ.
Διατηρούνται αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου και οι διαφορές μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παραμένουν στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.
Το ΚΙΝΑΛ δεσμεύεται να παρουσιάσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο να αρθούν οι αδικίες και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με σταθερούς και απόλυτα διαφανείς κανόνες.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.