Δευτέρα 17.02.2020

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Με 15,1 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 4%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Βήματος, το 65% των πολιτών αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξακολουθεί να έχει μεγάλη απήχηση στους κεντρώους (71%) και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους (52%), καθώς ακόμη και στους αριστερούς (31%).

Ο πρωθυπουργός είναι επίσης ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 66% θετικές γνώμες και προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα (48% έναντι 18%).

Η εικόνα του κ. Τσίπρα βελτιώνεται ελαφρώς καθώς οι αρνητικές γνώμες μειώθηκαν στο 65% από 67% τον Δεκέμβριο ενώ η δημοφιλία του αυξήθηκε σε έναν μήνα κατά 5 μονάδες, 41% από 36%.

Προβληματισμοί πολιτών για την κυβέρνηση σε τρεις τομείς: Προσφυγικό, Ασφάλεια και Παιδεία

Τρία είναι τα πεδία που προβληματίζουν τους πολίτες αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης. Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%).

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα ΠτΔ

Πρόσωπο ευρείας αποδοχής και μεταξύ των πολιτών φαίνεται να αναδεικνύεται η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 61% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.