Δευτέρα 24.02.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Κουμουτσάκος: Αυξάνονται οι εργαζόμενοι και τα κονδύλια με τη Συμφωνία Έδρας

Κουμουτσάκος: Αυξάνονται οι εργαζόμενοι και τα κονδύλια με τη Συμφωνία Έδρας

Η Συμφωνία Έδρας προβλέπει τον διπλασιασμό των εργαζομένων

Υπογράφεται, σήμερα, στην Αθήνα η Συμφωνία Έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης Ασύλου με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος (στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα).  

Όπως είπε, η Συμφωνία Έδρας προβλέπει τον διπλασιασμό των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι από 500 γίνονται 1.000  το 2020 και τα κονδύλια για τον Οργανισμό από 27 εκατομμύρια αυξάνονται στα 36 εκατομμύρια, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος .  

Όπως εξήγησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υποστήριξης Ασύλου έχει παρουσία στην χώρα μας αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση ακατανόητα δεν είχε ρυθμίσει την νομική του υπόσταση και δεν υπήρχε Συμφωνία Έδρας. 

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε γνωστό ότι χθες, Δευτέρα, με επιστολή του στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και στην Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, κατέθεσε τις βασικές απόψεις και θέσεις της χώρας για το πώς πρέπει να είναι το νέο σύστημα ασύλου με μεγαλύτερη και ουσιαστική αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής.  

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.