Παρασκευή 28.02.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Η. Μ. Γιαννάκου θα καταψηφίσει τη ρύθμιση για χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών σε ΟΤΑ

Η. Μ. Γιαννάκου θα καταψηφίσει τη ρύθμιση για χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών σε ΟΤΑ

Επικαλέστηκε τους προβληματισμούς της για την έλλειψη μελετών αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των εν λόγω χώρων

Την απόσυρση, της ρύθμισης για τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών και στους ΟΤΑ, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό η Μαριέττα Γιαννάκου, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,  δηλώνοντας ευθέως την απόφασή της να το καταψηφίσει σε διαφορετική περίπτωση στην Ολομέλεια.

Για την κατηγορηματική διαφωνία της η βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε τους προβληματισμούς της για την έλλειψη μελετών αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των εν λόγω χώρων.

«Αυτό το άρθρο του Υπουργείου Υγείας κύριε υπουργέ να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Και όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά πρέπει να αλλάξει. Είναι ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται για τα ναρκωτικά. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια», σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.  

Την απόσυρση της εν λόγω διάταξης είχε ζητήσει λίγη ώρα νωρίτερα εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «Χώρους Εποπτευόμενου Θανάτου» και τονίζοντας ότι δεν βοηθούν στην απεξάρτηση.

Η επίμαχη διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.