Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Βουλή: ΚΚΕ και Γιαννάκου κατά των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Βουλή: ΚΚΕ και Γιαννάκου κατά των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη γιατί αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των θεραπευτικών προγραμμάτων – Έντονες ενστάσεις από την βουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου για μια σειρά ζητημάτων


Την απόσυρση της διάταξης για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ ισχυρές ενστάσεις για την ρύθμιση εξέφρασε και η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

Απο την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η εφαρμογή αντίστοιχων προγραμμάτων σε χώρες της ΕΕ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ πρόσθεσε ότι «με αυτό τον τρόπο αλλοιώνετε τον χαρακτήρα των θεραπευτικών προγραμμάτων. Το ίδιο το κράτος λέει στους εξαρτημένους ότι μπορούν να έχουν και αίθουσες για να κάνουν χρήση».

Νωρίτερα, η κυρία Γιαννάκου υποστήριξε ότι «η χώρα δεν διαθέτει όλα όσα πρέπει να διαθέτει και θα όφειλε – με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης - για να υπάρξει μείωση της προσφοράς και της ζήτησης. Όλες οι σοβαρές χώρες της Ευρώπης διαθέτουν φορείς σοβαρούς. Οι εποπτευόμενοι χώροι έγιναν την δεκαετία του ‘70 χωρίς αποτελέσματα. Επανέρχονται αλλά με ποιο προσωπικό , εκπαίδευση και λογική; Ποια ναρκωτικά θα επιτρέπονται; Αν πεθάνουν κάποιοι σε αυτούς τους χώρους ποιος θα έχει την ευθύνη; Στην πραγματικότητα τα προγράμματα αυτά είναι φθηνά και βασίζονται στα ζητήματα μη όχλησης. Η διάσταση της θεραπείας δεν υπάρχει. Εκφράζω τις επιφυλάξεις μου. Δεν θα την βρούμε έτσι την λύση. Καλώ την Βουλή να το ξανασκεφτεί. Καλώ τους Δημάρχους που φιλοδοξούν με αυτό το τρόπο να λύσουν τα προβλήματα των δρόμων να το ξανασκεφτούν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σκουπίδια για να τους αντιμετωπίζεις όπως αντιμετωπίζεις την αποκομιδή σκουπιδιών»

Να σημειωθεί ότι η διάταξη για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.