Σάββατο 22.02.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • ΜέΡΑ25 για την επιστροφή των ηχογραφήσεων από τον Κ. Τασούλα: «Η αλήθεια τρομάζει»

ΜέΡΑ25 για την επιστροφή των ηχογραφήσεων από τον Κ. Τασούλα: «Η αλήθεια τρομάζει»

Την έντονη διαφωνία του με την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τσασούλα,να επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη με τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του 2015, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Όπως τόνισε, «η κίνηση αυτή απλά επιβεβαιώνει ότι το τείχος αδιαφάνειας των Eurogroup βόλευε και βολεύει πολλούς, ενώ η αλήθεια και η διαφάνεια, τρομάζουν».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η παράδοση συνοδεύτηκε από νομική γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου (277/2014) όπου ρητά αναφέρεται ότι «οι ηχογραφήσεις μη ιδιωτικών στιγμών κατά τη διάρκεια της άσκησης καθηκόντων δημοσίου λειτουργού είναι όχι απλά νόμιμες, αλλά και ηθικά επιβεβλημένες», ενώ προσθέτει ότι «πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πως όλοι οι πολίτες της Ευρώπης έχουν το δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης στις τοποθετήσεις, τους διαλόγους και τις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους».

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.