Τετάρτη 08.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Γιατί αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Γιατί αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Η ελληνική αντιπροσωπεία βουλευτών αποχώρησε, χθες, από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καταγγέλλοντας τη στάση του προεδρεύοντος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αιτία ήταν η συμπεριφορά του προεδρεύοντος ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να υποβάλλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν μετά την ομιλία του Τούρκου πρέσβη στο ΝΑΤΟ που συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπογραμμίζοντας και τις συνθήκες που οδήγησαν στην αποχώρηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν.

Ο κύριος Βολουδάκης τόνισε αρχικά πως ο Πρέσβης της Τουρκίας παρουσίασε μία ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας, ως «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», εξηγώντας πως κάτι τέτοιο, «δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι».

Ξεκινώντας να θέσει την ερώτησή του αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Κίνημα Αλλαγής, διεκόπη από τον προεδρεύων, κάτι που συνέβη και στη Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά συνέβη και με μένα, αλλά επέμενα ότι έβαζα μια άλλη διάσταση στην ερώτηση, θέλοντας να ακουστεί ότι η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει τους νόμους, αλλά βάζει άλλα δεδομένα στην περιοχή», είπε ο βουλευτής κ. Βολουδάκης στον ΑΝΤ1 χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» τη «φασαρία».

«Δεν είναι δυνατόν οι σύμμαχοί μας να μη λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του ΝΑΤΟ, με πρώτη απ' όλες τη νομιμότητα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που δεν είναι φυσιολογική, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι»

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.