Δευτέρα 06.04.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Βαρδουλάκης: Τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτομή της αυτοαναφορικότητας

Βαρδουλάκης: Τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτομή της αυτοαναφορικότητας

Ο πολιτικός αναλυτής Ευτύχης Βαρδουλάκης, με ανάρτηση του στο facebook σχολιάζει τα επτά βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι, με εξαίρεση τη μεγάλη διάρκειά τους, είναι ενδιαφέροντα τεχνικά αλλά πολύ αδύναμα στρατηγικά καθώς, όπως λέει, «είναι σποτ από φανατικούς για φανατικούς και τίποτα παραπάνω»

«Η επιτομή της αυτοαναφορικότητας. Στο κοινό που έκρινε τις εκλογές προκαλούν μάλλον ενόχληση. Μόνο η φεησμπουκικη ατάκα «τι ψηφίσατε ρε γίδια» έλειπε. Ο,τι έκανε δηλαδή και η άλλη πλευρά το ‘15 όταν επιζητούσε απλώς την δικαίωση-επιβεβαίωσή της και έβριζε τους ψηφοφόρους! Ακριβώς το ίδιο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα», προσθέτει ο κ. Βαρδουλάκης.

Παράλληλα, τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί γενικά την ίδια τακτική: «Μετατρέπει ατάκες του φεησμπουκ σε πολιτικό λόγο. (Προσέξτε λίγο τις ομιλίες Τσίπρα και θα το διαπιστώσετε). Και ακολουθεί μια αυτοαναφορική στρατηγική, πιο «σκληρή» σε ύφος από όσο η συγκυρία δικαιολογεί, που δεν του αποφέρει νέες ψήφους αλλά απλώς συσπειρώνει αυτούς που δεν έχει ανάγκη να συσπειρώσει.Δεν λέω ότι είναι εύκολη περίοδος αυτή για οποιοδήποτε κόμμα έχει χάσει εκλογές. Αντιθέτως, είναι δύσκολη και αμήχανη περίοδος. Καλό είναι όμως να έχουν όλοι καθαρή εικόνα του τι ακριβώς πετυχαίνουν. Όχι πολλά πράγματα εν προκειμένω».

Ο Ευτύχης Βαρδουλάκης εκτιμά, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για εκλογές στο εγγύς μέλλον καθώς αυτές «δεν θα προσέφεραν απολύτως τίποτα στην κυβέρνηση. Πέραν του οτι θα ανέκοπταν την πορεία της οικονομίας σε μια περίοδο που υπάρχουν καλές ειδήσεις, δεν θα της επέφεραν κανένα ουσιαστικό πολιτικό όφελος» ενώ «ούτε στον Τσίπρα θα κατάφερε κάποιο αποφασιστικό πλήγμα (αν θεωρήσουμε ότι ο Μητσοτάκης τραβάει κανα ζόρι μαζί του - για το οποίο μην παίρνετε όρκο...) δεδομένου ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι θα το αναλύσουν, κατόπιν εορτής. «Δεν αντιστρέφεται μια ήττα με 8,5 μονάδες διαφορά μέσα σε 10 μήνες, όλα καλά, συνεχίζουμε».

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.