Δευτέρα 06.04.2020

Βουλή: Αντιπαράθεση για τα ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση για τις συγκρούσεις ΜΑΤ και κατοίκων σε Χίο και Μυτιλήνη

Η κυβέρνηση έγινε αποδέκτης επίθεσης της αντιπολίτευσης, με βολές για ξυλοδαρμό των νησιωτών, ενώ ως το μοναδικό ρεαλιστικό σχέδιο προς όφελος των ίδιων των νησιών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και δημόσιας τάξης, παρουσίασε τα επίμαχα κλειστά κέντρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, διατυπώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να το υλοποιήσει και επισημαίνοντας ότι έχει προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος.

Πρώτος εξαπέλυσε πυρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη ανθρωπισμού και αποτελεσματικότητας, καθώς και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδίδοντας τις συγκρούσεις στα νησιά στη «διαχειριστική αποτυχία» της ΝΔ.

Ατολμία, αμηχανία και έλλειψη σχεδίου, καταλόγισε στην κυβέρνηση εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι πιάστηκε «ανέτοιμη». Ο ίδιος πάντως επιχειρώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά και να πέσουν οι τόσοι, απηύθυνε στις πολιτικές δυνάμεις έκκληση για συνεννόηση, προς αποφυγή ακροτήτων.

Με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, που κατήγγειλε εκ μέρους του ΚΚΕ «απόβαση που θυμίζει πολεμική επιχείρηση και ασκήσεις κατοχής», απαιτώντας την αποχώρηση των ΜΑΤ από Χίο και Μυτιλήνη, που έχουν μετατρέψει όπως υποστήριξε τα νησιά σε «κόλαση» με τη χρήση χημικών.

Για θερμό επεισόδιο ΜΑΤ - νησιωτών και ωμή βία εναντίον των κατοίκων, έκαναν λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνος Χήτας και Κλέων Γρηγοριάδης αντίστοιχα.

«Η στάση σας υπηρετεί και προκαλεί τον λαϊκισμό. Και προκαλεί κυρίως τις ακραίες φωνές. Και δεν σκέφτεστε τι προκαλείτε και τι έρχεται στο μέλλον», τόνισε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σηκώνοντας το γάντι και «καρφώνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και προσπάθεια απόκρυψης μέσω κραυγών της έλλειψης στρατηγικής του γενικότερα και στο μεταναστευτικό ειδικότερα.

Η αντιπαράθεση έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.