Σάββατο 28.03.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Μαζικές αφίξεις μεταναστών στα σύνορα στον Έβρο - Λέμβοι σε Σάμο και Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Μαζικές αφίξεις μεταναστών στα σύνορα στον Έβρο - Λέμβοι σε Σάμο και Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Μαζικά φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετανάστες, κυρίως Σύροι πρόσφυγες από την Τουρκία, ενώ λέμβοι πέρασαν σε Σάμο και Λέσβου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση Τούρκου αξιωματούχου ότι η Αγκυρα ανοίγει τα σύνορα προς την ΕΕ για 72 ώρες.

Μέχρι στιγμής, σε 800 με 1.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο, στην περιοχή που είναι ο μεθοριακός σταθμός Καστανιών, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις.

Οι μετανάστες έχουν προσπαθήσει μια- δύο φορές να περάσουν τα σύνορα, δίχως αποτέλεσμα, καθώς απωθήθηκαν από αστυνομικούς με χρήση χημικών.

Στην περιοχή φτάνουν ενισχύσεις από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ της Βόρειας Ελλάδας, με στόχο να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι περιπολίες κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, άνθρωποι με μωρά και αποσκευές στα χέρια καταφθάνουν πεζή κατά δεκάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Εβρου.  

Συμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου, ενώ στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει ανησυχία και εκτίμηση οτι στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μία «νέα Ειδομένη» στην περιοχή. 

Την ίδια ώρα, λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν σε Σάμο και Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Οι αφίξεις υπολογίζονται σε περίπου 70 άτομα ανώ οι επόμενες ώρες θα θεωρηθούν κρίσιμες. 

Για να ελέγξουν τις ροές, οι δυνάμεις του Λιμενικού που περιπολούν στο Ανατολικό Αιγαίο από το πρωί ενισχύθηκαν με επιπλέον πέντε περιπολικά σκάφη και 70 άτομα προσωπικό. Ως μόνιμες δυνάμεις, στο Αιγαίο βρίσκονται περίπου 1.300 λιμενικοί (σε πλωτά και σε χερσαίες υπηρεσίες) και 50 σκάφη του Λ.Σ. ενώ σε αυτά συνδράμουν επιπλέον 12 σκάφη της Frontex.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.