Σάββατο 30.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Μεταναστευτικό, Κουμουτσάκος: Δεχόμασταν απειλές από τον Σοϊλού από τον Οκτώβριο

Μεταναστευτικό, Κουμουτσάκος: Δεχόμασταν απειλές από τον Σοϊλού από τον Οκτώβριο

«Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μου είπε στις 4/10: “Θα σας στείλω 50.000 μετανάστες την Κυριακή και άλλους 70.000 την Δευτέρα”»

Το ιστορικό των τουρκικών απειλών που μετατράπηκαν σε έμπρακτη ασύμμετρη απειλή στα σύνορα του Εβρου αποκάλυψε ο κ. Γιωργος Κουμουτσάκος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για εκμετάλλευση των απελπισμένων ανθρώπων προκειμένου να επιτύχει γεωστρατηγικούς της στόχους εκβιάζοντας την Ευρώπη και εξήγησε: «Το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου κατά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα».

Ειδικότερα, είπε ότι κατά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών της γειτονικής χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο δεύτερος διαμαρτυρήθηκε για έλλειψη βοήθειας αλλά και για υπονόμευση από την Ευρώπη στο ζήτημα της Συρίας. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο ο κ. Σοϊλού απείλησε ανοικτά με άνοιγμα των συνόρων λέγοντας χαρακτηριστικά: "Μου είπε ότι θα σας στείλω 50.000 την Κυριακή και 70.000 τη Δευτέρα. Τότε τι θα κάνουν;".

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι το τουρκικό σχέδιο ετοιμαζόταν επι μήνες και οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκαν στον Εβρο. Ο ίδιος χαρακτήρισε μονόδρομο το κλείσιμο των συνόρων προσθέτοντας “Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα. Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο”.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.