Τρίτη 14.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Μηταράκης: 28 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές μεταναστών

Μηταράκης: 28 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές μεταναστών

Όσον αφορά το θέμα των ροών στα νησιά, ο υπουργός είπε ότι τις τελευταίες μέρες αυτές είναι μηδενικές

Εικοσιοκτώ κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλες τις δομές φιλοξενίας μεταναστών, είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης. 

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγωνστοπούλου, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι υπάρχει σημαντικό θέμα συμφόρησης στα νησιά. «Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας διαμένουν 100.000 αιτούντες άσυλο, οι 70.000 εκ των οποίων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας. Από αυτούς τους 70.000 μέχρι στιγμής σε δύο δομές από τις 38 έχουμε 28 κρούσματα κορωνοϊού και μέχρι στιγμής ευτυχώς κανένα θύμα. Και αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή λάβαμε ουσιαστικά μέτρα για να προστατέψουμε και τους διαμένοντες στις δομές και τους εργαζόμενους σε αυτές και την τοπική κοινωνία».

Όσον αφορά το θέμα των ροών  στα νησιά, ο κύριος Μηταράκης ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες αυτές είναι μηδενικές. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μηδενικές ροές τις τελευταίες 15 με 20 μέρες ενώ οι λίγες αφίξεις του τελευταίου διαστήματος “μεταφέρονται σε δύο νέες δομές (Σέρρες και Μαλακάσα) που είναι κλειστές για λόγους Δημόσιας Υγείας. Επίσης υπάρχουν αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας. Για τα νησιά ειδικά αποφασίσαμε να μην καταβληθεί το επίδομα Απριλίου που δίνει Ύπατη αρμοστεία. Στους αιτούντες άσυλο μέχρι να τοποθετηθούν μέσα στις τομές ώστε να μη βγουν κατά δεκάδες οι εκατοντάδες για να πάρουν αυτό το επίδομα και προβλέψαμε μέσα στις δομές να υπάρχει χώρος όπου θα έρχονται βασικά προϊόντα. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινωνίες δημιουργήσαμε χώρο καραντίνας και στη Μυτιλήνη και στη Χίο  και είμαστε έτοιμοι και στη Σάμο ώστε αν υπάρξουν νέες αφίξεις να μην μπουν  στο γενικό πληθυσμό», σημείωσε ο κ. Μηταράκης

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.