Τρίτη 02.06.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Κεραμέως: Ιδανικά θέλουμε οι Πανελλήνιες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 15 Ιουλίου

Κεραμέως: Ιδανικά θέλουμε οι Πανελλήνιες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 15 Ιουλίου

Την επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας «να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο» όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε το βράδυ της Πέμπτης η Νίκη Κεραμέως

Όπως είπε στην ΕΡΤ αυτό που θέλει το υπουργείου Παιδείας είναι «οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου» διευκρινίζοντας ότι «όλα εξαρτώνται από την πορεία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε και τον περιορισμό αυτής».

Ερωτηθείσα για την μείωση της ύλης των Πανελλαδικών που ανακοινώθηκε την Πέμπτη η υπουργος Παιδείας σημείωσε ότι «περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη. Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών».

Όσον αφορά το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - με αφορμή και τις σχετικές δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου - αρχικά η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι «συνομιλώ καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για το θέμα των εκπαιδευτικών δομών. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» προαναγγέλοντας ότι σήμερα Παρασκευή «θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα εξετάσει το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών. Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα».

Για τα μέτρα, δε, του υπουργείου Παιδείας αν τα σχολεία ανοίξουν μετά τον Απρίλιο η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «είναι πολλά. Να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος , να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35' και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό».

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.