Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Γεννηματά: Κατώτερες των προσδοκιών και των περιστάσεων οι αποφάσεις του Eurogroup

Γεννηματά: Κατώτερες των προσδοκιών και των περιστάσεων οι αποφάσεις του Eurogroup

«H εμμονή ορισμένων Κυβερνήσεων στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας, οδήγησε σε παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον, με τον κίνδυνο διόγκωσης του δημοσίου χρέους των χωρών και κατ’ επέκταση επώδυνων μνημονίων να παραμονεύει»

Κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της Ένωσης, εκτιμά τα τρία μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, η Φώφη Γεννηματά.

«Η ενίσχυση των συστημάτων υγείας, η στήριξη των μικρομεσαίων, η στήριξη της απασχόλησης (μέσω δανείων)είναι χρήσιμη,δεν αποτελεί όμως λύση για το αύριο», τονίζει σε δήλωση της η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν προβλέπεται κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των οικονομιών, για την αντιμετώπιση της έκρηξης της  ανεργίας, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.Δεν έγιναν αποδέκτες οι προτάσεις για νέο χρήμα,με καινοτόμα εργαλεία», προσθέτει.

Η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι «η εμμονή ορισμένων Κυβερνήσεων στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας, οδήγησε σε παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον, με τον κίνδυνο  διόγκωσης του δημοσίου χρέους των χωρών και κατ’ επέκταση επώδυνων μνημονίων να παραμονεύει».

Και καταλήγει: «Η μάχη για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης όμως δεν τελείωσε, τώρα περνά στην πιο κρίσιμη φάση της. Οι ευθύνες των ηγεσιών και των Κυβερνήσεων είναι ιστορικές. Αρχής γενομένης από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής».

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.