Τρίτη 14.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Μηταράκης: Από 1η Απριλίου έχουν μπει συνολικά 39 άτομα στην χώρα μας

Μηταράκης: Από 1η Απριλίου έχουν μπει συνολικά 39 άτομα στην χώρα μας

Για την ανησυχία για κορωνοϊό στα κέντρα μετανάστευσης στις προσφυγικές δομές, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα.

«Πήραμε μέτρα από την πρώτη μέρα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι οι νέες αφίξεις κρατήθηκαν ξεχωριστά από τις υφιστάμενες δομές. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο η ταχύτατη δημιουργία εγκαταστάσεων στην Μαλακάσα και τις Σέρρες όπου μεταφέρθηκαν οι νέες αυξήσεις. Επιπλέον, μπήκαν νωρίς περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των δομών. Παράλληλα δημιουργήθηκαν υγειονομικές μονάδες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στις δομές και τέλος ενημερώσαμε τον κόσμο από την πρώτη στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο δεύτερο στάδιο τώρα «είναι σημαντικό να αυξήσουμε τους ελέγχους που γίνονται ώστε τώρα που επανέρχεται η κυκλοφορία να το παρακολουθούμε συστηματικά ενώ τα μέτρα για τις δομές ισχύουν έως τις 10 Μαΐου σε συνεννόηση με τους ειδικούς επεσήμανε ο υπουργός. 

«Από 1η Απριλίου έχουν μπει συνολικά 39 άτομα στην χώρα μας», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την αποσυμφόρηση  των νησιών όπως ο ίδιος υπογράμμισε «για πρώτη φορά μειώσαμε τους διαμένοντες στις δομές κατά 5,3%. Από εδώ και πέρα θα είναι σταθερή η αποσυμφόρηση. 

Παράλληλα, όπως σημείωσε «παγώσαμε λόγω κορωνοιου τις εξόδους από τις δομές οι οποίες θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο». 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.